Επικοινωνήστε μαζί μας στο 24130 15016

Ανακοινώσεις

Λύσεις και για τα αγροτόσπιτα με το νέο «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»

Λύσεις ενεργειακής αναβάθμισης και της αγροτικής κατοικίας, προσφέρει το νέο «Εξοικονομώ Κατ' Οίκον». Οι πληροφορίες θέλουν τις επόμενες ημέρες να τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους. Προϋπόθεση ότι το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα δεν θα υπερβαίνει τα 50.000 ευρώ ετησίως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Agrenda που κυκλοφόρησε στα περίπτερα το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των δαπανών αναβάθμισης θα φτάνει τις 25.000 ευρώ και το ποσοστό επιδότησης θα μπορεί να αγγίξει το 70%, με την συνολική δη?όσια δαπάνη του προγράματος να ανέρχεται σε 292,18 εκατομύρια ευρώ.

Αναλυτικότερα τώρα, ο οδηγός εφαρμογής του προγράματος που αποτελούσε προϋπόθεση για την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ολοκληρώθηκε και ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την προκήρυξη του νέου "Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον». Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις εντός των επόμενων ημερών, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την υπαγωγή στο νέο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία, τα οποία έχουν ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 40.000 ή τις 50.000 ευρώ, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: agronews.gr

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

Σύγχρονος εξοπλισμός μέσω Leader για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις

Οχήματα μεταφοράς για τις ανάγκες πολυλειτουργικών εκμεταλλεύσεων, εξοπλισμός για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρέσες ψυχρής έκθλιψης ελαιολάδου για οικοτέχνες επιδοτεί μεταξύ άλλων το πρόγραμμα Leader, σύμφωνα με τις υπουργικές αποφάσεις με τις λεπτομέρειες του περιεχομένου της προκήρυξης που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα αρχές του 2018.

ΠΗΓΗminagric.gr

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενημερωτική και Εκπαιδευτική Εκδήλωση στην Λάρισα

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. οργανώνει Ενημερωτική - Εκπαιδευτική Εκδήλωση (workshop) για το ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα «Personalised public services in support of the implementation of the new CAP (RECAP)» διοργανώνει ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. στις 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11.00-13.30 στο Παράρτημα του ΓΕ?Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Ελλάδας, Καψούρη 4, 41222 Λάρισα.

Το πρόγραμμα αφορά στην ανάπτυξη εφαρμογής η οποία βοηθά τους αγροτικούς συντελεστές (αγρότες, συμβούλους κλπ) να συμμορφώνονται με τους κανόνες της Πολλαπλής Συμμόρφωσης και του Πρασινίσματος μέσω αυτοματοποιημένων μεθόδων τηλεπισκόπησης και τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας (ITC).

Στην εκδήλωση, η οποία απευθύνεται στα μέλη του Γ.Ε.Ω.Τ.Ε.Ε., στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων, στις Εταιρίες Πληροφορικής, στους Φορείς του Ευρύτερου Δημοσίου, στους Αυτοδιοικητικούς Φορείς κλπ. θα παρουσιαστεί η νέα πλατφόρμα και θα επιδιωχθεί η συμμετοχή πιλοτικών χρηστών για τον έλεγχο της λειτουργικότητας και της αποτελεσματικότητάς της.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

Ε. Αποστόλου: "Εκσυγχρονισμός, συλλογική οργάνωση, στήριξη της υπαίθρου"

Την ιδιαίτερη σημασία των Υπουργικών Αποφάσεων που υπογράφτηκαν για τα Σχέδια Βελτίωσης, τις Ομάδες και Οργανώσεις Παραγωγών και το Leader, αλλά και το γεγονός ότι τα μέτρα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της συνολικής αναπτυξιακής στρατηγικής που ακολουθεί το ΥΠΑΑΤ, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Ειδικότερα, ο κ. Αποστόλου ανέφερε τα εξής:

«Την περίοδο αυτή υπογράψαμε τις υπουργικές αποφάσεις μέσω των οποίων δημιουργείται το πλαίσιο για μια μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στον αγροτικό τομέα και γενικότερα στην ελληνική ύπαιθρο.

Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους που θα υποστηρίξουν την αναπτυξιακή αυτή προσπάθεια.

Είναι μια στρατηγική επιλογή που υπηρετούμε με συνέπεια για να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες δυνατότητες που έχει ο αγροτικός χώρος.

Συγκεκριμένα, υπογράψαμε την Υπουργική Απόφαση για χρηματοδότηση με 315 εκατ. ευρώ των επενδυτικών σχεδίων βελτίωσης που θα υποβάλλουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι προκειμένου να κάνουν τις εκμεταλλεύσεις τους πιο σύγχρονες, πιο ανταγωνιστικές, πιο κερδοφόρες.

Επειδή η συνεταιριστική και εν γένει η συλλογική οργάνωση των αγροτών είναι ο μόνος δρόμος για να ενισχυθεί η παραγωγική βάση, δίνουμε κίνητρα προς αυτή την κατεύθυνση. Προχωράμε στην ενίσχυση των Ομάδων Παραγωγών και των Οργανώσεων Παραγωγών με ένα πρόγραμμα 25 εκατ. ευρώ που θα υποστηρίζει τη λειτουργία και τη δραστηριότητά τους.

Υπογράψαμε επίσης την Υπουργική Απόφαση για να ξεκινήσουν οι προκηρύξεις του Leader σε όλη την ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στις περιοχές που υπάρχει ανάγκη να συγκρατήσουμε τον τοπικό πληθυσμό. Θα δοθούν συνολικά 380 εκατ. ευρώ, για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα αξιοποιήσουν την τοπική παραγωγή, τους τοπικούς πόρους και τις ίδιες τις περιοχές αυτές.

Με λίγα λόγια, από την αρχή του 2018, περισσότερα από 700 εκατ. ευρώ θα είναι στη διάθεση των αγροτών, των Ομάδων Παραγωγών, των ίδιων των τοπικών κοινωνιών, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν μια μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια με τρεις άξονες: εκσυγχρονισμός και καινοτομία, συλλογική οργάνωση, συνολική στήριξη της υπαίθρου».

ΠΗΓΗminagric.gr

Προηγούμενα Άρθρα