Επικοινωνήστε μαζί μας στο 24130 15016

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

Κρεμμύδι

To κρεμμύδι είναι φυτό του οποίου, τα φύλλα αλλά και ο βολβός του τρώγονται, έχοντας χαρακτηριστική καυτερή γεύση και άρωμα, που μετριάζεται αν το κρεμμύδι μαγειρευτεί.

Πατάτα

Η πατάτα είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό με καθόλου λιπαρά, αποτελεί μία εξαιρετική πηγή καλίου και βιταμίνης C. Αποτελεί, επίσης, μία καλή πηγή φυσικών ινών, μαγνησίου, χαλκού, μαγνησίου, νιακίνης, βιταμίνης B6 και φολικού οξέως.

Πιπεριά

Πλούσια σε βιταμίνη C και βιταμίνη Α, τρώγεται σε σαλάτες ή μαγειρεμένη. Αποτελεί ένα από τα κύρια υλικά της Ελληνικής κουζίνας, καθώς χρησιμοποιείται στη χωριάτικη σαλάτα, στα γεμιστά, αλλά και ως συμπλήρωμα σε σάλτσες κ.λ.π.

Βιομηχανική Τομάτα

Η βιομηχανική τομάτα καλλιεργείται για τον καρπό της, που χρησιμοποιείται για τη διατροφή του ανθρώπου ως νωπός, συμπυκνωμένος χυμός, αποφλοιωμένα τοματάκια σε κονσέρβα ολόκληρα ή κομμένα, τοματοπολτός, φυσικός χυμός τομάτας ή αποξηραμένο προϊόν σε σκόνη (αποφλοιωμένη τομάτα σε νιφάδες).